Sastanak predstavnika BiH i Grčke iz oblasti avijacije i turizma

    U Sarajevu je jučer održan sastanak predstavnika BiH i Grčke iz oblasti avijacije i turizma, na kojem je razgovarano o projektu uvođenja aviolinije između BiH i Grčke, te unapređenju razvoja turističkih, trgovinskih i ekonomskih odnosa dviju zemalja.
    Prvi ovakav sastanak održan je u Atini 19. novembra 2012.godine u Ministarstvu turizma Grčke, na poziv guvernerke Civilnog zrakoplovstva Grčke gđe. Fofi Papadimitropoulou, sa širokim učešćem predstavnika BiH i Grčke.
    Aviolinija Atina-Sarajevo, puno bi značila za državljane i turističke agencije iz BiH, jer bi, osim direktnih turističkih posjeta, bili omogućeni transfer letovi iz Atine za sve ostale destinacije, istakao je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gosp. Ivan Veličan.
    Da postoji zainteresiranost i s druge strane, potvrdio je grčki ambasador u BiH gosp. Karolos Gadis koji je između ostalog rekao da su BiH i Grčka prijateljske zemlje i da ima dosta prostora za poboljšanje ekonomskih i turističkih odnosa, te da je je aviolinija veoma važna za obje zemlje i da je Grčka u tom smislu otvorena za sve mogućnosti.
    Domaćini sastanka bili su Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH i Ambasada Grčke u Sarajevu, u saradnji sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo.